Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Μανιταρόπιτα νηστίσιμη με σπιτικό φύλλο!!!!!


Υλικά:

Για το φύλλο:

500 γρ. Αλεύρι άσπρο

350 γρ. Αλεύρι σκληρό

150 Ml ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι λευκό

300 ml χλιαρό νερό

1 κ.γ. αλάτι

Λίγο αλεύρι ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα

Για την γέμιση:

1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο ή ασπρομανίταρα σε φέτες

1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. κρασί λευκό

½ φλιτζ. Ελαιόλαδο

2 κόκκινες πιπεριές

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά κάνουμε την ζύμη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το αλεύρι. Τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σταδιακά και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει, θα είναι ευπλαστη, λεία και μαλακή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες και τις ανοίγουμε σε φύλλο. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε 4 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ενδιάμεσα στον πάτο, στρώνουμε την μισή γέμιση, βάζουμε άλλα δύο φύλλα, στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα, τα οποία ενδιαμεσα λαδώνουμε. Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήσουμε στους 180-200 στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.



loading...