Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Πρασοτυρόπιτα της γιαγιάς με αφράτο σπιτικό φύλλο γεμάτη νοστιμιά !!!

Πρασοτυρόπιτα της γιαγιάς με αφράτο σπιτικό φύλλο γεμάτη νοστιμιά !!!


Πρασόπιτα: Ετοιμασία για το φύλλο

-4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
-2 κουταλιές της σούπας ξύδι
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-μια πρέσα αλάτι-αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.


 Όλα τα υλικά μαζί .
Την κάνω 6 μπαλάκια.
Την αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί σκεπάζοντας με μία πετσέτα.
Μετά λιώνω φυτίνη ή Βιτάμ και βάζω μια κουταλιά σε κάθε μπαλάκι και την αφήνω μέσα στο ψυγείο να ξεκουραστεί άλλη μισή ώρα.

Για το μείγμα:
-4 πράσα
-200 γραμμάρια τυρί (το τρίβω μέσα στη γέμιση)
-4 μέτρια κρεμμύδια
-1 κούπα τσαγιού εβαπορέ
-αλάτι, πιπέρι
 3 αυγά.

Τσιγαρίζω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ρίχνω τα πράσα ψιλοκομμένα, αλάτι πιπέρι και προς το τέλος το εβαπορέ.Βράζω λίγο και προσέχω να μην μου κολλήσει το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.Μετά αποσύρω από τη φωτιά και όταν κρυώσει το μείγμα ρίχνω τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Στρώνω τρία φύλλα κάτω, όλη τη γέμιση, τρία φύλλα πάνω.(Αλείφω κάθε φύλλο με 1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο).
Στο τέλος την χαράζω και ρίχνω από πάνω το σπορέλαιο που περίσσεψε από το άλειμμα των φύλλων, ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο και 1 ποτηράκι του καφέ μικρό γάλα φρέσκο.
Ψήνω στον αέρα στους 180 για μία ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

Χριστίνα Χαραλαμπίδου



loading...