Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ελαφρύ και γρήγορο γλύκισμα με σοκολάτα Μπαστουνάκια σοκολάτας με φλούδες πορτοκάλι


Υλικά

Φλούδες από 2 πορτοκάλια
100 gr κουβερτούρα
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη

Οδηγίες

30 Minutes
Κόβουμε τις φλούδες πορτοκάλι σε μπαστουνάκια και αφαιρούμε την άσπρη σάρκα από την εσωτερική πλευρά

Αφήνουμε τις φλούδες 1 βράδυ σε ένα μπολ με νερό

Στραγγίζουμε τις φλούδες από το νερό και τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε 1 ποτήρι νερό με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας

Λιωνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη και το κονιάκ

Βουτάμε τις φλούδες πορτοκάλι μέσα στην σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο

Βάζουμε για μισή ώρα στο φυγείο να παγώσει η σοκολάτα και μετά τα σοκολατάκια είναι έτοιμα να ξεκολλήσουν από το αλουμινόχαρτο.



loading...