Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Είναι μια πολύ εύκολη,νόστιμη, αρωματική και πετυχημένη συνταγή χωρίς πολλά υλικά, έχω δοκιμάσει πολεεεες σαν κι αυτήν καμία πιστέψτε με Δεν θα ξαναδοκιμάσεται άλλη συνταγή..

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ά ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ!!!

Είναι μια πολύ εύκολη,νόστιμη, αρωματική και πετυχημένη συνταγή χωρίς πολλά υλικά, έχω δοκιμάσει πολεεεες σαν κι αυτήν καμία πιστέψτε με Δεν θα ξαναδοκιμάσεται άλλη συνταγή...

Υλικά:
100γρ. Νερό χλιαρό
70γρ.νωπή μαγιά
1κ.σουπας ζάχαρη
100γρ.αλεύρι για τσουρέκια το μοβ
300γρ ζάχαρη ( εγώ έβαλα 400 Γιατί με 300 δεν βγαίνουν γλυκά)
3 αυγά
240 γρ γάλα φρέσκο
100 γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια το μοβ
1 φακελάκια μεχλεπι
1 βανίλια (εγώ έβαλα 2)
ξύσμα από μισό πορτοκάλι (εγώ έβαλα το ξύσμα απο όλο το πορτοκάλι)
Η συνταγή δεν έχει μαστίχα αλλά επειδή τσουρέκι χωρίς μαστίχα δεν λέει εγώ έβαλα 1 κουταλάκι του γλυκού απίστευτο άρωμα
150 γρ ηλιέλαιο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό χλιαρο(Προσοχή μην κάψουμε την μαγιά) την μαγιά και τη 1 κουταλιά ζάχαρη ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε και τα 100 γρ αλεύρι ανακατεύουμε καλά και κάνουμε τον χυλό μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 με 45 λεπτά.. Μόλις είναι έτοιμο το προζύμι μας σε μια λεκανιτσα προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε το χυμό, το 1 κιλό αλεύρι , το μεχλεπι, τις βανίλιες, το ξύσμα και την μαστίχα αν βάλουμε ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς ζυμώνουμε και προσθέτουμε ταυτόχρονα το λάδι η ζύμη μπορεί να κολλάει λίγο έτσι πρέπει, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο χωρίζουμε σε 6 ίσες μπάλες (αν κολλάει λίγο βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας) ανοίγουμε κορδόνια η αν θέλουμε τα γεμίζουμε με κουβερτούρα κομματάκια και σχηματίζουμε τα τσουρέκια μας βγαίνουν 2 πλεξουδες τα βάζουμε σε ταψί η πιρεξ σε λαδόκολλα οχι σε μεγάλο ταψί γιατι απλώνουν .Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι η αμύγδαλο φιλέ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις σκεπασμένα με λαδόκολλα (δεν την βγάζουμε καθόλου )Για 45 λεπτά περίπου.Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπακούμε με καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν εγώ έλιωσα και κουβερτούρα γάλακτος και έβαλα και από πάνω... Πραγματικά όποια τα φτιάξει θα με θυμηθεί...
Καλή επιτυχία!!!!!
 Artemis Stamatis



loading...