Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Μελομακάρονα του Άκη έτοιμα και φέτος!!! Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές υγεία και χαμόγελα!!!

Μελομακάρονα του Άκη έτοιμα και φέτος!!!
Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές υγεία και χαμόγελα!!! Η συνταγή στη σελίδα του Άκη Πετρετζίκη.

Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

Συστατικά
700γρ.ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με καλαμποκέλαιο
350γρ. χυμό πορτοκαλιού
250γρ.ζάχαρη
80-100 ml κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1½ κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Κανέλα
Γαρύφαλλο
300γρ.σιμιγδάλι ψιλό
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει(1 κιλό και λίγο ακόμα)
Σιρόπι

700γρ.ζάχαρη
250γρ.μέλι
700ml νερό
Επικάλυψη Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
Λίγο καλαμποκέλαιο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα μυρωδικά, τη ζάχαρη το λάδι και το χυμό με τη σόδα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
Φτιάχνουμε μελομακάρονα στο σχήμα που μας αρέσει τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 160β για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, που το έχουμε βράσει 10 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
Αν θέλουμε να τα καλύψουμε με σοκολάτα, τα αφήνουμε να σταθούν για λίγη ώρα και μετά τα περνάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι. Καλή επιτυχία σε όσους τα κάνουν!!!

 Ειρήνη Γεωργίου Βενιού



loading...