Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Σοκολατακια καριοκες (όπως βλέπετε έμειναν μόνο στρογγυλά γιατί τα υπόλοιπα τα τσακισανε)

Σοκολατακια καριοκες (όπως βλέπετε έμειναν μόνο στρογγυλά γιατί τα υπόλοιπα τα τσακισανε)


Υλικά
Ένα κέικ αποτυχημένο (δεν θα το πάρει όλο θα ρίχνετε λίγο λίγο όσο πάρει)
300 γρ καρύδια τριμμενα
Ένα κεσεδακι φρουι γλασέ
Τρεις κουταλιές της σούπας κονιάκ
Μισή κούπα σιρόπι από γλυκό του κουταλιού εγώ έβαλα πορτοκάλι
Ένα κσ κανέλα
200 γρ κουβερτούρα λιωμενη
200γρ βανίλια (υποβρύχιο)
Κουβερτούρα για επικάλυψη.

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι μαζί με την βανίλια, όταν λιώσει προσθέτουμε όλα τα υλικά και το κέικ λίγο λίγο ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη σαν πλαστελίνη.... Βάζουμε το γλυκό μας σε ζελοφαν ή λαδοκολα και το κλείνουμε σαν καραμέλα 🍬... Το αφήνουμε για μια μέρα στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.. Την επόμενη κόβουμε σε φέτες και το καλύπτουμε με κουβερτούρα!!!!!!!!!!!!
Αν για κάποιο λόγο δεν σφίξει μην αγχώνεστε ρίξτε το μίγμα σε μια λεκανιτσα πρόσθεσε ελαφρώς γάλα και κάντε το μπαλάκια και επικάλυψη στην σοκολάτα.... Έτσι έκανα εγώ τα στρογγυλά
Θώμη Μητρούλα



loading...