Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Ινδοκάρυδο...γλυκό ταψιού Πίτα σιροπιαστή με ινδική καρύδα ....



Υλικά 

•200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
•200γρ ινδική καρύδα 
•125γρ βούτυρο 
•4 αυγά 
•1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ)
•130γρ ζάχαρη 
•2 βανίλιες 
•1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ)
•ξύσμα λεμονιού 

Για το σιρόπι 
•2 ποτήρια νερού ζάχαρη 
•2 ποτήρια νερού νερό 
•φλούδα λεμονιού 


Για το πασπάλισμα 
•1 κούπα ινδοκάρυδο 

Εκτέλεση 

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ώστε να τα απορροφησει το μείγμα.Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι.
Αδειάζουμε την πίτα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο και με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αερα και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄ ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και μετα ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγά-σιγά το καυτό σιροπι στο κρύο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 7-8 λεπτά και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι 


Σημ.:Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και σερβίρουμε.
η συνταγη ειναι της Elina Gelina‎



loading...