Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Κομματάκια κοτόπουλο με... κάρυ, πιπεριές και κολοκυθάκια!




Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 μεγάλο κρεμμυδι, 1 κοκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη πιπεριά
10 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
250 ml ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
λίγη τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα.


εκτέλεσης:

Κόβετε το κοτοπουλο σε κομμάτια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ρίχνετε από πάνω το κάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε ώστε να πάει το κάρι παντού. Αφήνετε σκεπασμένο.
Κόψτε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Σωτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα κρεμμύδια, τις χρωματιστές πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε. 
Προσθέτετε στο τηγάνι το κοτόπουλο, ρίχνετε τον μισό ζωμό, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά. 
Ρίχνετε στο τηγάνι και τα κολοκυθάκια καθώς και τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη, για να μαλακώσουν και τα  κολοκύθια. Μετά από 5 λεπτά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε κατά διαστήματα. 
Μόλις μπορείτε να κόψετε το κοτόπουλο με το πιρούνι σας, είστε έτοιμοι για ένα φανταστικό γεύμα!
Μέχρι τότε, προσθέτετε αν χρειαστεί σιγά σιγά λίγο νεράκι, αν δειτε ότι το κοτόπουλο δεν έχει γίνει και το τηγάνι έχει στεγνώσει από υγρά.
Προσθέστε αλατοπιπερο κατά βούληση και γαρνίρετε με το τυράκι. 
Καλή σας όρεξη!

πηγη mothersblog.gr



loading...