Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Πανεύκολη ομελέτα φούρνου - σα να τρώτε πίτσα



Σας αρέσει οικογενειακώς η πίτσα, αλλά δεν έχετε το χρόνο να φτιάξετε. Είναι βλέπετε στη μέση και η ζύμη, που θέλει το χρόνο της.
ας έχουμε, λοιπόν, συνταγή πανεύκολη, γρήγορη και όμοια με πίτσα... ομελέτα φούρνου! Θα τη λατρέψετε και σίγουρα θα την καθιερώσετε.

Υλικά:

8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε φέτες
8 φέτες μπέικον
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε ροδέλες (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, που θα την κάνει πιο γλυκιά στη γεύση)
250 γρ. τυρί κίτρινο της προτίμησης σας, κομμένο σε μπαστουνάκια
250 γρ. μοτσαρέλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Πιπέρι (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε λίγο ακόμη
Μόλις τα βγάλετε στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε τα λουκάνικα και τα αφήνετε για 3 λεπτά, γυρίζοντας τα συνεχώς
Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και στη συνέχεια τα κρεμμύδια
Στη συνέχεια τοποθετείτε το τυρί, και μετά τη μοτσαρέλα, που την έχετε κόψει σε λωρίδες.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα. Αν θέλετε, προαιρετικά ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Την κουνάτε να πάει παντού.
Βάζετε την ομελέτα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Την αφήνετε να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρετε.
Tip: Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε στρογγυλό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

πηγη .mothersblog.gr



loading...