Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Ούτε σκέτες, ούτε με τυρί. Γέμισε τις πιπεριές με ρύζι και λαχανικά και απόλαυσε όσο είναι ακόμα ζεστές.


ΥΛΙΚΑ

12 πιπεριές Φλωρίνης

200 γρ. Νέα Φυτίνη

200 γρ. ρύζι γλασέ

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του μέρος)

2 καρότα τριμμένα

1 ζωμό λαχανικών Knorr «Σπιτικός»

2 ντομάτες ώριμες τριμμένες

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Χρόνος Προετοιμασίας

45 λεπτά

Αριθμός ατόμων

4 άτομα

Εκτέλεση:

Εύκολη παραδοσιακή συνταγή από τη Δυτική Μακεδονία

Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε εσωτερικά από τους σπόρους και κρατάμε το καπάκι τους μαζί με λίγο από το κοτσάνι τους.

Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε τη Φυτίνη μαζί με το ρύζι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το πράσο, τα καρότα και τις τριμμένες τομάτες και συμπληρώνουμε με 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό.

Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν και το ρύζι να μαλακώσει.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το ρύζι και τα λαχανικά.

Διαλύουμε το σπιτικό ζωμό σε 500ml καυτού νερού μαζί με μία κουταλιά της σούπας Φυτίνη.

Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ταψί πλαγιαστές και τις περιχύνουμε με το ζωμό.

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C για 35 λεπτά.




loading...