Ένα πεντανόστιμο, απλό και γρήγορο πιάτο. Ένα πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών με περίεργες αλλά υπέροχες γεύσεις όπως αυτή του τυριού ροκφόρ η οποία απογειώνει το πιάτο.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο ταλιατέλες
2 κρέμες γάλακτος 15% λιπαρά [400 ml]
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/3 ματσάκι φρέσκο άνηθο
4-5 φέτες μπέϊκον
140 γρ. ροκφόρ
150 γρ. φρέσκα μανιτάρια [προαιρετικά]
2 κ.σ. βιτάμ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις λαδώνετε και τις διατηρείτε ζεστές.
Εν” τω μεταξύ, όσο οι ταλιατέλες βράζουν, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια [άν είναι φρέσκα] και το μπέϊκον.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βιτάμ και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, τα κρεμμυδάκια [προσοχή μη σας καούν] τον άνηθο και τα μανιτάρια. Αλατίζουμε [προσοχή γιατί θα βάλουμε το ροκφόρ], προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν 10-15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μπέϊκον, και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμα. Αν «σωθεί» το νερό προσθέτουμε σταδιακά λίγο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις κρέμες γάλακτος και μόλις αρχίσουν να παίρνουν «βράση» προσθέτουμε το ροκφόρ και το διαλύουμε πατώντας το με ένα πηρούνι. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τη σερβίρουμε αμέσως ζεστή με τις ταλιατέλες μας.

loading...