Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και Φέτα Ορεινές Περιοχές

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

5 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
450 γρ κιμάς κοτόπουλο
1 κ.σ. ντοματοπελτές
1 1/2 φλ ρύζι, βρασμένο
1 μέτριο καρότο, τριμμένο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. σάλτσα worcestershire
1/2 φλ κατεψυγμένο καλαμπόκι
140 γρ Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές, τριμμένη – και επιπλέον για πασπάλισμα
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Κόβουμε την πάνω άκρη από κάθε πιπεριά και καθαρίζουμε σπόρια και μεμβράνες, χωρίς να τις τρυπήσουμε.
Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανές, για 5-7 λεπτά.
Βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σπρώχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια πλευρά του τηγανιού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς, βάζουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε και το ρύζι, το καρότο, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα worcestershire και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις πιπεριές και τις τοποθετούμε όρθιες στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 25-30 λεπτά.

πηγη athensmagazine.gr

loading...