Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Μια πολύ ωραία ιδέα για ορεκτικό πιπεριές γεμιστές με σπανάκι και μπεσαμέ!!!!!

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας βρασμένα φασόλια (άμα θέλετε μπορείτε να τα παραλείψετε)
8 ψημένες και αποφλοιωμένες κόκκινες πιπεριές
50 γρ σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι ή καρύδια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
200 ml γάλα
ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα
4 ψημένες και αποφλοιωμένες κόκκινες πιπεριές
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
350 ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Πλένουμε το σπανάκι καλά, το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το κουκουνάρι ή τα καρύδια και τα φασόλια.
Εν τω μεταξύ, σε ένα διαφορετικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και ζωηρά μέχρι να γίνει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, κλπ από την άλλη κατσαρόλα μέσα στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Αφήνουμε να κρυώσει. Μετά από περίπου 30 έως 50 λεπτά, γεμίζουμε τις πιπεριές με την γέμιση.
Για τη σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ψητές και αποφλοιωμένες κόκκινες πιπεριές. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει. Όταν βράσει, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε λίγη σάλτσα στη βάση από ένα πιάτο και τοποθετούμε από πάνω τις γεμιστές πιπεριές.



loading...