Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Γευστικότατη μαρμελάδα βερίκοκο από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου



Αν θες μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο, τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτή από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου.

Υλικά συνταγής

20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα
800 γραµµ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)


Εκτέλεση
Τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές. Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρµελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.

Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα όπως στη συνταγή «Μαρµελάδα εσπεριδοειδών».


Πηγή http://www.athensmagazine.gr




loading...