ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ σαλάτα με μακαρόνια μπρόκολο και τόνο! ΘΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ τα δάχτυλά σας!

Υλικά για 4 μερίδες 

350γρ. πάστα ( πένες, φαρφάλες, fusilli, rigattoni )
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
250 gr φουντίτσες μπρόκολου
2 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη και στεγνωμένη
1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ( χρησιμοποιούμε 4-5 πιπεριές ψιλοκομμένες )
140γρ. τοματάκια κομμένα στη μέση
την καρδιά από ένα σέλερι ψιλοκομμένη ή 8-10 τρυφερά φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
75 ml ξίδι μπαλσάμικο
3κ.σ.ελαιόλαδο
1κ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
1 φακελάκι έτοιμη σαλάτα ρόκα
5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού ( για όσους προνοητικούς έχουν το γλαστράκι στην κουζίνα τους )
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση

Βράζουμε την πάστα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα τελευταία 4 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού. Μόλις ετοιμαστεί, στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι, όλα τα υλικά εκτός από το βασιλικό και φρέσκο πιπέρι. Κουνάμε καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω τα φύλλα βασιλικού.

loading...