Μια απλούστατη πανεύκολη και νόστιμη τυρόπιτα για αρχάριους. Μια συνταγή που με 4 υλικά και 3 κινήσεις έχετε έτοιμη σε 10΄για το φούρνο μια γευστικότατη τυρόπιτα.

Υλικά

•1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
• 3 αβγά
• 1 πακέτο Philadelphia light
• 400 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή pyrex.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα που προηγουμένως την έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, το Philadelphia, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά *.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και απλώνουμε από πάνω το μείγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο το βουτυρώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες διπλώνοντας τες.* * Ψήνουμε για 50’-60’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

* Προαιρετικά προσθέσθε 1/4 ματσάκι άνηθο.

**Αν θέλουμε, αλείφουμε το φύλλο από πάνω με λίγο γάλα ή χτυπημένο ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

sintayes.gr

loading...