Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και πουρέ στο φούρνο


Ένα υπέροχο πιάτο με στήθος κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια σερβιρισμένο με πουρέ στο φούρνο γαρνιρισμένο με μπόλικο τυρί. Μια εύκολη συνταγή  για ένα ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Απλά δοκιμάστε το!!!


Υλικά συνταγής

500 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο, κομμένο σε μπουκίτσες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκoμμένο
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
500 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
400 ml (1 ¾ φλ.) κρέμα γάλακτος [*]
100 ml (½ φλ.) sour cream [**]
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι
άνηθο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 δόση πουρέ πατάτας με τυριά στο φούρνο (δείτε συνταγή εδώ)
Ξεκινήστε με τη παρασκευή του πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Προτείνουμε (προαιρετικά) το ½ φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα να το αντικαταστήσετε με ¾-1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ για πιο ελαφριά γεύση.
Εν τω μεταξύ κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια-μπουκίτσες, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
 Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι πασπαλισμένο με 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο.
Προσθέτετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
 Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα σκόρδα και τα μανιτάρια σε φέτες, 1-2 πρέζες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια.
Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, την αφήνετε να 2-3 λ να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτετε τη sour cream και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μεταφέρετε το φαγητό σας σε πιατέλα, πασπαλίζετε από πάνω ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με το πουρέ φούρνου.

[*] Σημείωση: Για πιο ελαφριά κουζίνα, επιλέξτε κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά (παίρνω τη κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ light με 15% λιπαρά) ή οποιαδήποτε άλλη προτιμάτε με 15-20% λιπαρά.

[**] Σημείωση: Sour cream θα βρείτε σε καταστήματα delicatessen ή στα ειδικά delicatessen καταστήματα μεγάλου Σούπερ Μάρκετ.

Αν σας είναι δύσκολο να τη βρείτε αντικαταστήστε τη με “Αριάνι με προσθήκη γιαουρτιού” ή με “ΚΕΦΙΡ΄ (ΟΛΥΜΠΟΣ και τα δύο) ή αναμίξτε καλά ¼ φλ. τσαγιού γάλα με ¼ φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες.

πηγη/www.sintayes.gr



loading...