Γλυκό Κεράσι Με αυτόν τον τρόπο τα κεράσια διατηρούνται τραγανά και δεν υπάρχει φόβος να μας λιώσουν στο βράσιμο!

Υλικά

1 και 1/2 κιλό κεράσια
900 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσουν. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια προσεκτικά.
Δεν μας πειράζει αν γίνει μεγάλη τρύπα στο κεράσι καθώς θα κλείσει μετά στο δέσιμο του γλυκού.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κεράσια και ζάχαρη. Θα γίνουν περίπου δύο στρώσεις. Αφήνουμε την κατσαρόλα για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα, θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει και τα κεράσια έχουν βγάλει τα υγρά τους. Για το λόγο αυτόν λοιπόν, δεν θα χρησιμοποιήσουμε νερό. Βάζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει και μετά τα 5' βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με ένα στεγνό κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.

Για να ελέγξετε αν το σιρόπι έδεσε μπορείτε να κάνετε το εξής: να στάξετε με ένα κουταλάκι μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι σας και να δείτε αν στέκεται. Τότε το σιρόπι μας έχει δέσει!

Αφήνουμε λίγο το γλυκό μας να κρυώσει και κατόπιν, το βάζουμε σε μικρά ή μεγάλα βάζα αφού πρώτα τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να είναι τελείως στεγνά.

loading...