ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΌ ΜΕ ΠΛΙΓΟΎΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΎΔΙΑ

Υλικά συνταγής: 

1 ολόκληρο κοτόπουλο
2-3 φύλλα δάφνης
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Αλάτι
Για τη γέμιση:
Δυο φλιτζάνια του τσαγιού πλιγούρι
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα
1 φλιτζάνι καρύδια
Αλάτι
Πιπέρι
Μια κουταλιά βούτυρο
1½ φλιτζάνι ζωμό κότας
Για τη σος:
Μια κουταλιά της σούπας σάλτσα
Μια κουταλιά γιαούρτι
Εκτέλεση:

Βάζουμε την κότα σε κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι σε κόκκους και λίγα φύλλα δάφνης και την μισοψήνουμε.
Όσο γίνεται αυτό, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το πλυμένο και στραγγισμένο πλιγούρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τα χοντροκομμένα καρύδια.
Ρίχνουμε και το αλάτι με το πιπέρι (και άλλα μπαχαρικά αν θέλουμε), προσθέτουμε και μια κούπα ζεστό ζωμό και ψήνουμε τη γέμιση, τόσο ώστε το πλιγούρι να είναι ελαφρώς σκληρό που σημαίνει ότι δεν θα ψηθεί εντελώς.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο με όσο παίρνει από τη γέμιση αυτή και το τοποθετούμε σε ταψί φούρνου. Γύρω-γύρω βάζουμε το υπόλοιπο πλιγούρι που θα μας έχει περισσέψει. Προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό.
Για να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο, αλείφουμε με τη σος που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών.

Καλή σας όρεξη 

loading...