Το γλυκό αυτό είναι μια εύκολη και πιο οικονομική παραλλαγή του μπανόφι. Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
150 γρ. μαργαρίνη
2 ώριμες μπανάνες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
½ ποτήρι γάλα
20 γρ. καστανή ζάχαρη
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη στο τρίφτη κουβερτούρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτουμε τα 125 γραμμάρια μαργαρίνης, την οποία έχουμε λιώσει. Ζυμώνουμε το μείγμα μπισκότων με το βούτυρο ώστε να πάει παντού και απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα ή σε τσέρκι, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του σκεύους. Βάζουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο έως ότου σφίξει.
Λιώνουμε την ζάχαρη στο τηγάνι και ρίχνουμε τις μπανάνες, κομμένες σε φετούλες, προσθέτοντας έπειτα και μισό ζαχαρούχο γάλα της συσκευασίας. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα, το αποσύρουμε από την φωτιά.
Βγάζουμε τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο και απλώνουμε στην επιφάνεια της τις μπανάνες.
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με τα εναπομείναντα 25 γραμμάρια μαργαρίνης, προσθέτουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα, το ½ ποτήρι γάλα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και περιχύνουμε την κρέμα στην ταρτιέρα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες έως ότου παγώσει καλά η σοκολάτα. Σερβίρουμε την τάρτα παγωμένη γαρνίροντας την με σαντιγί και τρίμματα (ή σταγόνες) σοκολάτας.

loading...