Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο παρφέ παγωτό κρέμα

Μπορείτε να το κάνετε κυριολεκτικά μέσα σε δέκα λεπτά, αρκεί να υπολογίσετε και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να παγώσει στο ψυγείο.

Υλικά

Φυτική κρέμα γάλακτος

Ζαχαρούχο γάλα

Βανίλια σε σκόνη

Μισό σφηνάκι ρακί ή οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας σας

Αρωματικό υγρό ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Τρούφα/ σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ρίχνετε την φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ και το βάζετε σε λειτουργία για ένα λεπτό.
 Στο τέλος, ελέγχετε αν η κρέμα έχει πήξει αρκετά όπως στη φωτογραφία.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ποτό της αρεσκείας σας και τη βανίλια.
Προσθέτετε σιγά- σιγά το ζαχαρούχο γάλα για να μην «κάτσει» στην κρέμα και βάζετε πάλι σε λειτουργία το μίξερ για λιγότερο από δύο λεπτά.
 Ελέγχετε αν το αποτέλεσμα είναι κρεμώδες και αν χρειαστεί το «χτυπάτε» λίγο ακόμα.
Περιχύνετε το μίγμα σε ένα πλαστικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για 2 με τρεις ώρες.
Στη συνέχεια, το σερβίρετε και το εμπλουτίζετε με την γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.

loading...