Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ένα νοστιμότατο κατσικάκι στο φούρνο με πατατούλες που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο για την υπέροχη γεύση και τη απαράμιλλη νοστιμιά του. Μια εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή με εγγυημένο αποτέλεσμα που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.

Υλικά συνταγής

1 ½ κιλό κατσικάκι χεράκι (μπροστινό πόδι) και παϊδάκια κομμένο σε μερίδες
12 πατάτες
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. λεμονοθύμαρο (προαιρετικά)
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε το  κατσικάκι και το αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε σε μπολ ένα μείγμα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το σκόρδο.
Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες.
Βάζουμε από πάνω το  κατσικάκι και το περιχύνουμε κι αυτό με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Περιχύνουμε το φαγητό με 1 ½ ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για μία ώρα.
Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180οC.
Ψήνουμε για περίπου ακόμη 1 ώρα, να πάρει χρώμα και να ψηθεί το κατσικάκι



loading...