Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Ένα πολύ ελαφρύ γλυκό ψυγείου για όλες τις εποχές


ΥΛΙΚΑ

2 φακέλους σοκολάτας στιγμής
2 φακέλους βανίλιας στιγμής
2 κρέμες γάλακτος
4 λίτρα γάλα
1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου
1 σακουλάκι τρούφ

Πώς το κάνουμε:
Στην αρχή μουλιάζουμε τα μπισκότα στο γάλα και απλώνουμε στο πυρέξ μια στρώση. Μετά χτυπάμε στο μίξερ τους φακέλους σοκολάτας με το γάλα που χρειάζεται (το αναφέρουν οι φάκελοι από πίσω) και απλώνουμε το μείγμα πάνω απο τα μπισκότα. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο απλά για να σταθεί η κρέμα.
Μετά χτυπάμε στο μίξερ τους φακέλους κρέμας με το γάλα που χρειάζεται ( το αναφέρουν οι φάκελοι απο πίσω) και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο απλά για να σταθεί η κρέμα. Μετα χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος και τις απλώνουμε πάνω απο την κρέμα βανίλια. Το βάζουμε στο ψυγειο κανενα 3ωρο πριν το σερβίρουμε. Λίγο πριν το κόψουμε πασπαλίζουμε την τρούφα πάνω απο την κρέμα γάλακτος
Καλή επιτυχία
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε ανάμεσα ή μέσα στις κρέμες να βάλετε τριμμένο μπισκότο ή φυστίκια αιγίνης και μαζί με την τρούφα να πασπαλίσετε και τριμμένο μπισκότο, καρύδια.



loading...