Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Είναι τα πιο νόστιμα ζελεδάκια που έχω δοκιμάσει ποτέ!

Θα χρειαστείτε:

1 ολόκληρο κόκκινο πορτοκάλι. (Τύπου σαγκούινι)
Μιάμιση κούπα από χυμό κόκκινου πορτοκαλιού. (Περίπου 6 πορτοκάλια)
Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
4 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Υγρή πηκτίνη

Οδηγίες:

Στίψτε τον χυμό από τα πορτοκάλια.

Έπειτα ρίξτε το ολόκληρο πορτοκάλι σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα. Μετά βγάλτε το από το νερό και αφαιρέστε μόνο το πάνω και το κάτω μέρος της φλούδας.Αφήστε την υπόλοιπη φλούδα και κόψτε το πορτοκάλι σε κύβους.
Βάλτε το τεμαχισμένο πορτοκάλι σε ένα multi και χτυπήστε το μέχρι να γίνει σε μορφή πουρέ.

Αναμείξτε την ζάχαρη με το μείγμα του multi. Ρίξτε το μείγμα σε ένα τηγάνι και έπειτα ρίξτε το βούτυρο και την πηκτίνη και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για να μην καεί.

Μόλις πάρει την μορφή υγρής μαρμελάδας βγάλτε το από την φωτιά και ρίξτε σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα.

Αφήστε το να κρυώσει για αρκετές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Το καλύτερο θα ήταν να το αφήσετε όλο το βράδυ.

Κόψτε το ζελέ σε κυβάκια και πασπαλίστε το με ζάχαρη.



loading...