Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που κάνει το χοιρινό λουκούμι

Τι χρειαζόμαστε:

2 κιλά χοιρινό μπούτι
μερικές σκελίδες σκόρδο “εγώ συνήθως τις παραλείπω”
1 λίτρο μπίρα
5 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. αλάτι
10 κόκκους πρασινο ή μαύρο πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
Αλατίζουμε το κρέας καλά και κάνουμε χαραμάδες με ένα κοφτερό μαχαίρι ώστε να κρύψουμε μέσα τα σκόρδα.
Διαλύουμε την μουστάρδα σε ένα μπόλ με ένα ποτήρι μπίρα και αλείφουμε το κρές με το μείγμα.

Σκορπίζουμε τους κόκκους πιπεριού. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπίρα στο ταψί χωρίς να πέσει πάνω στο αλειμένο μπούτι μας και σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, και μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλη 1 ώρα ή μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στο κρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα
Πάει φανταστικά με τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!.

loading...