Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Κουλουράκια με έντονο άρωμα πορτοκαλιού


Υλικά συνταγής

4 – 4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
2 κροκάδια
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές κακάο
Πώς το κάνουμε:

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Ρίξτε το σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ να ενσωματωθεί με το βούτυρο.

Σταματήστε το χτύπημα,ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν σε δόσεις, προσθέτοντας όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και στη μία αν θέλετε προσθέστε κακάο κοσκινισμένο να γίνει σοκολατένια.
Πάρτε μικρή ποσότητα και πλάστε μπαλάκια. Μετά με το δάχτυλο κάντε μια τρύπα στο κέντρο μέχρι κάτω, ώστε να γίνει ένα ωραίο κουλουράκι.
Μπορείτε να κάνετε και ανάμεικτα κουλουράκια όπως στη φώτο και ότι σχέδιο σας αρέσει.
Βάλτε τα σε ταψί με στρωμένο λαδόχαρτο και αν θέλετε αλείψτε τα με ένα κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται 1 μήνα.

Είναι μια παλιά συνταγή της Βέφας



loading...