Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο γιαχνί στην κατσαρόλα με γλιστρίδα και κολοκυθάκια!

Υλικά

1 κιλό γλιστρίδα
1 κιλό κολοκυθάκια πολύ μικρά
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
2 - 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
2 φλιτζ. Τσαγ. Νερό χλιαρό
1 φλιτζ. τσαγ. Ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση

1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο μαζί και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές πολύ ελαφρά. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε το νερό , σκεπάστε με το καπάκι και σιγοβράστε τα για 30' περίπου.
2. Έπειτα προσθέστε τα κολοκυθάκια, τη γλιστρίδα, την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι, το κύμινο, το κόλιανδρο και ανακινήστε την κατσαρόλα, για να αναμιχθούν τα λαχανικά με το κοτόπουλο.
3. Βράζουμε για 15 - 20', μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με την λαδερή σάλτσα του.
4.Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή και κρύο, πασπαλισμένο με λίγο μαύρο πιπέρι.
Συμβουλή. Μην βάλετε πολύ νωρίς τα κολοκυθάκια με την γλιστρίδα στο κοτόπουλο γιατί θα πολυβράσουν και θα λιώσουν.

Έξυπνη Ιδέα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πατάτες.



loading...