Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Ραβανί με μαστίχα και παγωτό

Υλικά

Σιμιγδάλι 1 φλυτζάνι (χοντρό)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού
Αυγά 3
Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού
Γάλα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Μαστίχα 1/2 κουταλάκι γλυκού κοπανισμένη
Βούτυρο 1/2 φλυτζανι τσαγιού
Παγωτό Βανίλια
Για το σιρόπι

Νερό 4 φλυτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη 3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά. Μόλις γίνουν αφράτα βάζουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το baking powder και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα , την μαστίχα και το βούτυρο. Κρατάμε 2 κουταλιές από το βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας (no 24) και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά σε μια κατσαρολίτσα . Αφού ετοιμαστεί το σιρόπι και αφού ψηθεί το ραβανί μας, τρυπάμε λίγο με μια οδοντογλυφίδα το ραβανί και το σιροπιάζουμε λίγο λίγο. Το αφήνουμε να κρυώσει.Το κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή ορθογώνια και το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

πηγη chefoulis.gr



loading...