Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Λατρεύεις το παστίτσιο αλλά νηστεύεις; Η απόλυτη συνταγή για νηστίσιμο παστίτσιο

Υλικά

Για 2-4 άτομα
2 πακέτα μακαρόνια νούμερο 3
Για την μπεσαμελ
1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
10 κουταλιές αλεύρι
Για την σάλτσα
1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό. Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και σκόρδον. Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά.
Για τη μπεσαμέλ
Κτυπάμε το αραιωμένο «γάλα» με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν,όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί 30 λεπτά της ώρας, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά



loading...