Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα (Coleslaw)


H coleslaw συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα. Μπορείτε ακόμα να τη χρησιμοποιήσετε σαν επάλειψη σε ψωμάκια χάμπουργκερ.

Υλικά Συνταγής

1 κιλό λάχανο
2 κλωνάρια σέλερι
1 μήλο
1 κόκκινη πιπεριά
2 μικρά καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
1 φλ. σπιτική μαγιονέζα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη (1 πρέζα)

Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο στη μέση και αφαιρούμε το κοτσάνι καθώς και τα εξωτερικά φύλλα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι σε ένα μεγάλο μπολ, όπου θα φτιάξουμε τη σαλάτα λάχανο καρότο με μαγιονέζα.

Ψιλοκόβουμε τα κλωνάρια σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το μήλο και το ψιλοκόβουμε σε κυβάκια (με τη φλούδα του). Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά (αφαιρούμε ίνες και σπόρους). Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα καρότα και το κρεμμύδι.
Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με 1 πρέζα ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο.

Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα λάχανο καρότο με μαγιονέζα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το ξίδι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Ετοιμάστε και μια σαλάτα coleslaw και ολοκληρώστε το γεύμα α λα αμερικέν.



loading...