Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ , ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ , ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


ΥΛΙΚΑ

Για το χαλβά
2 και 1/3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 και 1/3  φλυτζάνια  τσαγιού ζάχαρη καστανή
κανέλα τριμμένη

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το βάζουμε στην άκρη.

Μισό φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1  φλυτζάνι τσαγιού  πολέντα
καρύδι τριμμένο
Βάζουμε το λάδι και την πολέντα και την καβουρδίζουμε λίγο , έπειτα προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή να μην μας κάψει γιατί πιτσιλάει αρκετά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να το πιεί όλο και να ξεκολλάει το μείγμα απ' τα τοιχώματα της κατσαρόλας και ρίχνουμε το καρύδι. Στρώνουμε τον χαλβά σε τσέρκι 23 εκ. ή καλύτερα σε ποτήρια για γλυκό ( αυτό θα κάνω την επομένη ) και το αφήνουμε στην άκρη να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα .

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές σούπας μέλι
6 κουταλιές σούπας  νισεστέ ή κορν Φλάουερ χ.γ.
1 βανίλια

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέλι και νισεστέ, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα , ρίχνουμε την βανίλια και κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει για πάνω από μια ώρα.

Για την σαντιγύ

300 ml φυτική κρέμα Adoro
Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ και την στρώνουμε  πάνω απ' το γλυκό μας, αφού έχει πια παγώσει καλά αυτό! Πασπαλίζουμε με κανέλα τριμμένη και καρύδι τριμμένο! Παγώνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και μετά σερβίρουμε!



loading...