Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Τέλεια τραγανά τυροπιτάκια

Υλικά Συνταγής

1 κεσεδάκι (250 γραμμ.) μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 κεσές (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
όσο σηκώσει (περίπου 600 γραμμ.) αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση

1 φλ. τρίμματα φέτας
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 μεγάλο αυγό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα τυροπιτάκια με γιαούρτι, βάζοντας σε ένα μπολ τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πιρούνι να λιώσουν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και λίγο λίγο τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε έως ότου ή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια (όχι πολλή ώρα).

Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει. Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 35 ή 40 μπαλάκια.

Πιέζουμε ένα ένα κομμάτι ζύμης ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ. Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε καλά την ένωση με ένα πιρούνι.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.
πηγη argiro.gr



loading...