Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ένα γρήγορο, εύκολο, δροσερό γιαουρτογλυκό. Τέλειο επιδόρπιο με τον καφέ, μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
500 g στραγγιστό γιαούρτι
250 ml πλήρες φρέσκο γάλα (1 κούπα)
120 g ζάχαρη (8-9 κουταλιές της σούπας)
50 g κορν φλάουρ (5 κουταλιές της σούπας)
 Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετούμε όλα τα υλικά [εκτός από τα μπισκότα] σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα.
Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί (26x34cm), τοποθετούμε πάνω τους λίγη μαρμελάδα και απλώνουμε με πινέλο, μετά από πάνω βάζουμε την κρέμα γιαουρτιού και την στρώνουμε ομοιογενώς.
Βάζουμε μιά στρώση μαρμελάδας, σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα και γαρνίρουμε.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο. Αφού παγώσει, το κόβουμε σε μερίδες.

 Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαρμελάδα με μέλι

πηγη Sintayes.gr,



loading...