Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ Γαλακτομπούρεκο της Κορνηλίας

 Γαλακτομπούρεκο της Κορνηλίας!!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα

Υλικά:
(Για ένα μέτριο ταψί)


1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κ.σ. ριζάλευρο
2 αυγά
2 κρόκοι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 φλ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Για το σιρόπι:
4 φλ. νερό
4 φλ. ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι

 Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα 2 αυγά, τους 2 κρόκους, το σιμιγδάλι και το ριζάλευρo. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε το μείγμα στην ίδια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κα ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο κρούστας καλά, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη και διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα. Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις.

Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και, όσο είναι ζεστό, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού. Αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.



loading...