Μπουρέκι

Υλικά Συνταγής

1 κιλό κρέας μοσχάρι και λίγο αρνί μπούτι κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
σαν κιμάς
2-3 μέτρια κρεμμύδια
3 φλ. τσαγιού ρύζι
1-2 φλ. τσαγιού τριμμένη μυζήθρα ξερή
4-5 κ. σ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το φύλλο

1/2 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού Φαρίνα
λίγο ελαιόλαδο
2-3 σταγόνες ξίδι
1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το αχνίζουμε με λίγο νερό, ρίχνουμε λάδι και το σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει. Ρίχνουμε το κρέας και τον κιμά και τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 15΄, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί και με λίγο νερό ακόμα. Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και ανοίγουμε δύο φύλλα. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο, απλώνουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό, χαράζουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 1-1 ½ ώρα.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Λέσβος, Κάθε γεύση μια ιστορία» του Επιμελητηρίου Λέσβου.

loading...