Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Πανακότα με μαρμελάδα φράουλας

Ένα υπέροχο δροσιστικό πανεύκολο γλυκάκι, κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας και της…. νύχτας. Κατάλληλη ειδικά μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι…. Απολαύστε τη….


Υλικά συνταγής

1 ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
140 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μέλι
6 φύλλα ζελατίνας
6 φράουλες για το ντεκόρ
Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι στην κρέμα και περιμένουμε μερικά λεπτά να βγει το άρωμα από το μέλι.
Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, διαλύουμε μέσα της τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας.
Ύστερα βάζουμε την κρέμα σε ποτήρια ή σε μπολάκια. Την αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει και προτού σερβίρουμε, βάζουμε στην επιφάνεια κάθε ποτηριού μαρμελάδα φράουλας και φέτες φρέσκιας φράουλας [άν η φράουλα είναι στην εποχή της].



loading...