Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Μπισκοτογλυκό ψυγείου ....


 ΥΛΙΚΑ

 25 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση τύπου Oreo, σπασμένα σε μέτρια κομμάτια
60 γρ. φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
 460 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
 σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας, σπιτικό ή εμπορίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε στο βούτυρο τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα στον πάτο του σκεύους, σε όλο το μήκος του. Με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Την αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή κρέμα. Ρίχνουμε στο μείγμα τυρί κρέμα τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν επικαλύπτουμε με το μείγμα τη βάση μπισκότου στο σκεύος μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε με το σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας. Βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά και σερβίρουμε
.
Πηγή: mamapeinao




loading...