Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Σοκολατένια σιροπιασμένη απόλαυση!!!


Μια συνταγή για ένα φανταστικό σοκολατένιο γλυκό με λιωμένη σοκολάτα και σιρόπι γαρνιρισμένο με δροσερή,
ανάλαφρη σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα !!!
Υλικά

•Για το κέϊκ:
•400 γρ. κουβερτούρα
•1/2 κούπα αλεύρι
•3 αυγά
•1/2 κούπα ζάχαρη
•2 κ.σ. κακάο σκόνη
•125 γρ. μαργαρίνη
•1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
•1 κγ. μπέικιν πάουντερ

•Για το σιρόπι: *
•1 1/2 φλ. νερό
•1 1/2 φλ. ζάχαρη
•ξύσμα απο μισό λεμόνι

•Για το γαρνίρισμα:
•250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
•1 φλ. τσαγιού χονδροκομένα καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα, το βούτυρο και το εβαπορέ και ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο μείγμα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να ομοιογενοποιηθούν. Τέλος ενσωματώνετε τα αυγά αφού τα έχετε χτυπήσει καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα κέϊκ ή στρογγυλό ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά, για να μείνει το εσωτερικό αρκετά ρευστό. [Μετά τα 20΄τσεκάρετε με ένα μαχαίρι για να ελέγξετε πόσο υγρό σας αρέσει να μείνει. Αν σας αρέσει ένα πιο σφιχτό αποτέλεσμα ψήνετε για 40 λεπτά].
Ετοιμάζετε το σιρόπι (βράζετε τα υλικά σε κατσαρόλα για 5 λεπτά) και περιχύνετε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι.

Χτυπάτε τη σαντιγί σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε με κορνέ ή με μια μαρίζ το γλυκό σας μόλις αυτό κρυώσει.
Χονδροκόβετε τα αμύγδαλα και τα απλώνετε σε ταψί , πάνω σε λαδόκολλα. Τα ψήνετε στους 160° C (όχι στο γκριλ) για 8 – 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε πάνω στη σαντιγί.
* Σε περίπτωση που δεν θέλετε να σιροπιάσετε το γλυκό σας μην το φοβηθείτε. Και χωρίς σιρόπι είναι εξ” ίσου υπέροχο. Αντίθετα αν θέλετε περισσότερο σιρόπι διπλασιάστε τη δόση.




loading...