Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα...

Υλικά


1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ( ή ανάμεικτος με χοιρινό)
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
1 αυγό
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές λάδι
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο
1 κουταλιά ρίγανη
200 γρ. φέτα
αλάτι , πιπέρι


 Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ ( εκτός από τη φέτα) και ζυμώνουμε καλά από κάτω προς τα πάνω για 5-6 λεπτά . Αν το μείγμα είναι στεγνό προσθέτουμε ελάχιστο νερό .
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για  μια ώρα να σταθεί και να σφίξει.
Κόβουμε την φέτα σε χοντρά μπαστουνάκια .
Παίρνουμε λίγο κιμά και τον πλάθουμε σε μπαλάκι σε μέγεθος μανταρινιού. Τον πιέζουμε μέσα στις παλάμες μας να πλατύνει.  Βάζουμε στο κέντρο ένα ή δύο μπαστουνάκια φέτα . Από πάνω σκεπάζουμε με άλλο ένα μπιφτέκι και τα πιέζουμε να ενωθούν στις άκρες . Τα πλάθουμε να ξαναστρογγυλέψουν ελαφρά .
Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά , μέχρι να ροδοκοκκινίσουν . Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο , σε ταψί με λίγο νερό και ελάχιστο λάδι για 30 – 40 λεπτά



loading...