Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Μια ζουμερή Κρεατόπιτα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Η Κρεατόπιτα που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα έχει ένα ιδιαίτερο

χαρακτηριστικό, ότι δεν έχει φτιαχτεί με φύλλο αλλά με κανονική ζύμη.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κρέας ή άλλο κατά της προτίμησης σας
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 γρ τυρί (φέτα)
4 κρεμμύδια μεγάλα
Μαϊντανό
Άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση

Για την ζύμη:
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μετά ρίχνουμε μισό φακελάκι μαγιά, αλάτι, νερό και αρχίζουμε το ζύμομα σαν να ζυμώνουμε ενα κανονικό ψωμί. Όταν η ζύμη μας αρχίσει να σφίγγει τότε το αφήνουμε για μισή ώρα για να φουσκώσει η ζύμη.
Επόμενο βήμα αφού έχουμε τελειώσει με την ζύμη μας, παίρνουμε μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε αλάτι, βάζουμε το κρέας μας μέσα και το αφήνουμε να βράσει για όσο χρειαστεί αναλόγως το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε.
Το επόμενο βήμα μας είναι να πάρουμε μια άλλη κατσαρόλα ψιλοκοβουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό μας, λάδι, λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τα υλικά μας μέσα και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Όταν θα βράσει το κρέας μας τότε το κόβουμε μικρά μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε από την φωτιά.
Τέλος, παίρνουμε το ταψί μας, ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια του, μετά παίρνουμε την ζύμη μας που έχει φουσκώσει και την χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε τα δύο κομμάτια και τα ανοίγουμε με το χέρι μας έτσι όπως ανοίγουμε μια ζύμη μια πίτσας τόσο ώστε να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού μας.
Αφού έχουμε ανοίξει τα δύο μας φύλα με το χέρι βάζουμε το πρώτο σαν βάση και μετά ρίχνουμε τα υλικά από την κατσαρόλα μας πάνω στο ταψί, προσθέτουμε το τυρί μας που με το χέρι το έχουμε κομματιάσει, ανοίγουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και τελευταία σας ενέργεια είναι να πάρουμε το δεύτερο φύλλο που μας απομένει και σκεπάζουμε το μείγμα, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και το ψηνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς

πηγη http://igastronomie.gr/



loading...