Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ Μπόμπα κιοφτέ!

Φανταστείτε ένα μπιφτέκι μισού κιλού,
γεμιστό με φρέσκια τομάτα, τυριά και πολλά μυρωδικά... Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε!

Υλικά:
1 κιλό κιμά (600 μοσχάρι- 400 χοιρινό)
300 γρ. τριμ. Φρυγανιά
1 κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκια ρίγανη
10 φύλλα δυόσμου φιλοκομμένα
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κύβος κοτόπουλου τριμμένος
1 τομάτα σε ροδέλες
τριμμένα τυριά της επιλογής σας, λευκά και κίτρινα

Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ, πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ένα.
-Σε λαδωμένο ταψί, στρώνουμε παραπάνω από την μισή ποσότητα κιμά και δημιουργούμε τοιχώματα για να φυλακίσουν τις ροδέλες τομάτας και τα τυριά. Στη συνέχεια, τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και το κλείνουμε καλά, έτσι ώστε να μην ανοίξει.
-Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Μερίδες: 2 μπόμπες, 2 ατόμων

Σερβίρεται με κάθε εκδοχή πατάτας, ρύζι και ψητά λαχανικά.
Με την συνταγή αυτή, ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα μπιφτέκια ή τα απλά γεμιστά με τυρί.
Τα μυρωδικά, δίνουν άλλη αίσθηση. Πλούσιο άρωμα και γεύση.

*Αν θέλετε να δώσετε λίγη σπιρτάδα στη γεύση του κιμά... προσθέστε λίγο καπνιστό τριμμένο κίτρινο τυρί και πλάστε το μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

*Για να εντυπωσιάσετε, μπορείτε να κάνετε τις μπόμπες λίγο μικρότερες, και στο πάνω μέρος της κάθε μιας, να κάνετε μια μικρή τρυπούλα. Τα τυρία θα χύνονται, όπως η λάβα του ηφαιστείου!!!

http://www.halkidikifocus.gr/2014/index.php?



loading...