Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Εύκολη και γευστική λεμονόπιτα - εκτός από χυμό λεμονιού μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα για έξτρα άρωμα!

Η πιο εύκολη και γευστική λεμονόπιτα, είναι έτοιμη σε 10' λεπτά
.


 Εύκολη και γευστική λεμονόπιτα
Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο μπισκότα Σαβαγιάρ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
3-4 λεμόνια
1 μικρό γάλα εβαπορέ
1 lime (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

Βουτάμε με γρήγορες κινήσεις τα σαβαγιάρ στο αραιωμένο εβαπορέ στη συνέχεια τα στρώνουμε σε ένα γυάλινο πυρέξ.

Βάζουμε σ’ ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Τα ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού σιγά σιγά.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω απ' τα μπισκότα και στην συνέχεια διακοσμούμε με τριμμένο lime ή εναλλακτικά με τριμμένο λεμόνι.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 20' λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιείτε γυάλινο πυρέξ κάνει το γλυκό να πήζει καλύτερα.

Όσο λεμόνι βάλετε τόσο πιο πολύ πήζει η κρέμα και γίνετε ξινή , τα τρία λεμόνια το πολύ τέσσερα είναι αρκετά.

Το εβαπορέ αραιώστε το με λίγο νερό για να μην πανιάσουν τα σαβαγιάρ.

Μπορούμε να βάλουμε και αμύγδαλο φιλέ πάνω απ την κρέμα.



loading...