Kαραμελωμενη θηκη πανευκολη μηλοπιτα δοκιμάστε την .......

 Υλικά γέμιση 

7 μήλα
3 κουταλιές σούπας κανέλα τριμμένη
 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη ΄άσπρη ,η μαύρη Ζύμη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
5 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 βανίλιες σκόνη
 1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη άσπρη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση 
Πλένουμε τα μήλα τα κόβουμε στα
4 τα καθαρίζουμε ,τα κόβουμε ξανά σε μικρές φετούλες  και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα λεκανάκι. Ρίχνουμε μέσα το κονιάκ,την ζάχαρη,και την κανέλα .Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγη ώρα . Ετοιμάζουμε την ζύμη . Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με την ζάχαρη  καλά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ,το γάλα ,το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ ,τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ταψί μεγέθους πιο μεγάλο από μία τούρτα την μισή ζύμη .Από πάνω αραδιάζουμε τα μήλα και ρίχνουμε και το ζουμί της μαρινάδας [κονιάκ ,ζάχαρη,κανέλα]. Τέλος από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη ,αν δεν τα  σκεπάσει καλά δεν πειράζει θα φουσκώσει . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 1 ώρα σχεδόν ,δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι ,αν βγεί στεγνό είναι έτοιμη . Αφήνουμε να κρυώσει κι την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα .Καλή επιτυχία !! Σημείωση Μπορούμε να προσθέσουμε 3 αυγά ολόκληρα και 2 μόνο τα ασπράδια. Η μαύρη ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με άσπρη .

loading...