ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ

Υλικά

2 ποτήρια λάδι (μισό -μισό σπορέλαιο ελαιόλαδο)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1 φλιτζανάκι-σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλιά κανελογαρίφαλλο
αλεύρι για όλες τις χρίσεις όσο σηκώσει (περίπου 1 και 1/2 κιλό)
σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής
  Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μπολ.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα..Η ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο.. Πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια που τα περνάμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς

loading...