ΦΡΑΟΥΛΕΣ!! ΜΠΙΣΟΤΟΓΛΥΚΟ!!Με υπέροχη αέρινη κρεμα, απλα τέλειο!!


Η συνταγή σήμερα!!


Για την βάση

ΥΛΙΚΑ 400 γρ μπισκοτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
130γρ βουτυρο φυτικό

Για την κρεμα

ΥΛΙΚΑ 1 κουτί εβαπορέ
4 κ.σ. Ζαχαρη
2 βανίλιες
1 κουτί φρουι ζελέ φράουλα
1 1/2 πακέτο φράουλες περιπου
1 κ.γ. Ζελατίνη σκόνη
Η 2 φύλλα ζελατίνης

Για το μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: τρίβουμε το μπισκότο στο
μπλέντερ, λιώνουμε το βουτυρο, και το προσθετουμε στο μπισκότο.
Το απλώνουμε σε φορμα 28c το πατάμε καλα, και το βαζουμε στο ψυγείο.

Για την κρεμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ εχουμε να βάλει το εβαπορέ
στο ψυγείο για 2 ωρες. Οταν ειναι ετοιμο
το βαζουμε στον κάδο του μιξερ και
το χτυπαμε σε δυνατή ταχύτητα.
Περνούμε το ενα φακελάκι φρουι ζελέ το κανουμε οπως λένε οι οδηγείες, και πρόσθετουμε και την ζελατίνη.
Οταν αφρατέψει το γαλα και διπλασιάστη
ο όγκος του ριχνουμε μέσα τον ζελέ.
Χτυπαμε λιγο ακόμα να ενωθουν.
Εχουμε πλύνει τις φράουλες τις εχουμε κόψει στην μέση και τις βαζουμε γύρω γύρω στη βάση του μπισκότου (βλέπε φωτό ),
και τώρα ριχνουμε την κρεμα αφήνουμε να παγώσει καλα να στεθεροποιηθει.
Μετα απο 4 ωρες
μπορουμε να κανουμε ενα ωραίο σχέδιο
με φράουλες στο πάνω μέρος
και να ρίξουμε το άλλο φακελάκι ζελέ
που εχουμε απο πάνω.
Το ζελε τον κάνουμε λιγο νωρίτερα οπως λέει η συσκευασία να κρυώσει για να το ρίξουμε πάνω στην κρεμα μας!!

loading...