Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Μιλφέιγ εύκολο και θεϊκό....

Τι χρειαζόμαστε:

1 λιτρο γαλα
8 κουταλιες ανθος αρραβοσιτου
1 κουπα ζαχαρη (μεγαλη)
2 αυγα
250γρ. μαργαρίνη (σκληρη)
2 πακέτα σφολιατίνια
1 σακουλακι μορφατ (ή 2 μικρα)
Γαλα οσο παρει το σακουλακι του μόρφατ

 Πώς το κάνουμε:

Ριχνεις το γαλα και τις 8 κουταλιες ανθος σε μια κατσαρολα (δυνατη φωτια) και ανακατευεις οσπου να πηξει. Το μεταφερεις σε ενα μπολ και το αφηνεις να κρυωσει.
Επειτα ριχνεις τα αυγα, τη μαργαρίνη, τη ζαχαρη και τα χτυπας με το μιξερ για να γινει κρεμα.
Σχιζεις τα σφολιατίνια στη μεση, βαζεις μια στρωση στο ταψι ή στο ταπερ, ριχνεις την κρεμα, επειτα τα επομενα σφολιατίνια και τελος το μορφατ.
Τα σφολιατίνια που μενουν τα τριβεις πανω απο το μορφατ. Το αφηνεις στο ψυγειο για αρκετες ωρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμαστε για σαντιγύ τη μορφατ είναι τελεια. Επίσης μπορειτε να βαλετε ένα ταπερ 28*28 αντι για ταψακι και γινεται τέλειο. (εγώ το φτιάχνω σε τάπερ και το σκεπάζω για να μην στεγνώνει η σαντιγύ)



loading...