Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Νόστιμα και νηστήσιμα κουλουράκια!

Τι χρειαζόμαστε:
1 φλυτζάνι βουτυρο φυτικό
1 φλυτζάνι ηλιανθέλαιο
1/2 φλυντζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
1 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
1 κουταλάκι γαρύφαλο αλεσμένο
2 κουταλάκια Baking Powder
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι

Πώς το κάνουμε:
Σε μπώλ κτυπάμε το βούτηρο και το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλο, το Baking Powder.
Αφήνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι μας βάζοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν η ζύμη δεν κολλά στα τοιχώματα του μπώλ και στα χέρια μας τότε είναι έτοιμη.
Τα πλάθουμε όπως θέλουμε και τους βάζουμε σουσάμι.
Τα ψήνουμε στο φούρνο.



loading...