Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολατένια κρέμα με 5 υλικά!


mια πανεύκολη συνταγή για ένα ανάλαφρο και γευστικότατο γλύκισμα με 5 μόνο υλικά. Ένα

γλύκισμα με μπισκότα Πτι Μπερ, σοκολατένια κρέμα για να το απολαύσετε όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
1 λίτρο γάλα πλήρες

2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ

160 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. ζάχαρη

70 γρ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί.

Σε μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη με κορν φλάουερ, ρίχνουμε 1/3 γάλα από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί και αραιώσει το μείγμα.

Μόλις πάρει βράση το γάλα στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης / κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να “δέσει” η κρέμα. Μόλις δέσει βάζουμε και τη κουβερτούρα σε κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα. Την κατεβάζουμε από φωτιά και αφήνουμε τη κρέμα 10 λεπτά να “σταθεροποιηθεί” ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη “πιάσει” κρούστα.

Σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί στρωμένο με μεμβράνη, διαστάσεων 20 X 20 εκ. τοποθετούμε περιμετρικά στα τοιχώματα, από 3 μπισκότα όρθια σε κάθε πλευρά [12 συνολικά].

Κατόπιν, απλώνουμε στη βάση μια στρώση από μπισκότα προσέχοντας να γεμίσει όλη η επιφάνεια της βάσης. Αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε ισομερώς. Καλύπτουμε τη κρέμα με 2η στρώση από μπισκότα το άλλο, 1/3 και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με τα μπισκότα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, γαρνίρουμε προαιρετικά με σαντιγί και φλύδες σοκολάτας και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

loading...