Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και μπούκοβο

Υλικά συνταγής

χταπόδι: 1 κιλό
μακαρονάκι κοφτό: 300 γρ.
κρεμμύδια ξερά: 2 μέτρια
ντοματίνια Κρήτης: 10 ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
ούζο: 3-4 κουταλιές της σούπας
σκόρδο: 1 σκελίδα, λιωμένη
μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
δάφνη: 1-2 φύλλα
αλάτι: λίγο
μπούκοβο: όσο θέλετε

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε καλά το χταπόδι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το ζωμό του. Κόβετε τα κρεμμύδια σε φετάκια, τα ζεματίζετε με νερό ελαφρά και στη συνέχεια τα αχνίζετε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το λάδι.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το χταπόδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε μερικές φορές και σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε το ζωμό όπου έβρασε το χταπόδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, τα υπόλοιπα μυρωδικά, το αλάτι και το μπούκοβο.

Βράζετε στο μεταξύ το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το στραγγίζετε. Όταν το χταπόδι πιει σχεδόν όλο τα υγρά της σάλτσας, το ανακατεύετε με το κοφτό μακαρονάκι. Πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, αφήνετε τα υλικά όλα μαζί να πάρουν μια δυο βράσεις.


Τούτο το αρωματικό γιουβετσάκι αγαπάει τα ροζέ κρασιά, αν και θα τα πήγαινε μια χαρά και με ένα ελαφρύ κόκκινο. Αν διαλέξουμε ροζέ, τότε είναι καλύτερο να προέρχονται από Ξινόμαυρο ή Syrah, κι αν τελικά κατευθυνθούμε προς κόκκινο, μια καλή επιλογή θα ήταν ένα νεαρό Αγιωργήτικο.

Πηγή: icookgreek.com

loading...