Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή για μαραθοπιτάκια

Ο μάραθος είναι το αρωματικό λαχανικό που υπάρχει παντού σε αφθονία σε όλη την Ελλάδα.
Μπορούμε να μαζέψουμε ή να αγοράσουμε  μεγάλες ποσότητες και να τον αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη ή να τον αποξηράνουμε για τον έχουμε έτοιμο όταν τον χρειαστούμε.
Τα κοτσάνια του είναι και αυτά χρήσιμα και δεν τα πετάμε. Τα κόβουμε σε ροδέλες όπως το πράσο και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε διάφορες πίτες!

Υλικά για τα μαραθοπιτάκια
1 κούπα γεμάτη ψιλοκομμένο μάραθο
1 κούπα αλεύρι
Λίγο αλάτι και νερό όσο χρειάζεται για να γίνει ένας μέτριος χυλός
¾ τυρί φέτα ή μισό κιλό μυζήθρα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε  για λίγη ώρα και μετά τα τηγανίζουμε.
Παραλλαγή: Εάν θέλουμε στην συνταγή μας μπορούμε αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε αυγά με λίγο γάλα αντί για νερό



loading...